Linkuri accesibilitate

Newsweek: Teleorman: 18 etnici maghiari au adus 669 de voturi pentru UDMR. Surse: Înțelegere Dragnea-Hunor


Județele de unde PSD ia cele mai multe voturi au contribuit cu zeci de mii de voturi la zestrea strânsă de UDMR la alegerile europarlamentare. În condițiile în care în aceste regiuni trăiesc și de zece ori mai puțini etnici maghiari.

UPDATE: Potrivit surselor Newsweek România din PSD, rezultatele bune obținute de UDMR în județele din sudul României s-ar fi datorat unei înțelegeri pre-electorale dintre Liviu Dragnea și Kelemen Hunor, menită să ajute uniunea maghiarilor să treacă pragul electoral, în schimbul susținerii la nivel național.

_____________________

„Viktor Orbán a făcut campanie pentru UDMR în Transilvania, dar miracolul s-a petrecut dincolo de Carpați. În mod surprinzător, zeci de mii de voturi au venit la UDMR din județe în care nu trăiesc maghiari sau trăiesc extrem de puțini. Dacă a fost un miracol sau pur și simplu s-au "cumpărat" voturi pentru UDMR de la vechiul său aliat - PSD, probabil că nu se va ști niciodată”, scrie magyarhang.org.

Cifrele arată că în Botoșani, UDMR a primit de 20 de ori mai multe voturi decât numărul etnicilor maghiari declarați pe raza acestui județ; în Dâmbovița, de zece ori mai multe voturi pentru UDMR, raportat la numărul etnicilor maghiari; în Buzău de 13 ori; în Brăila de 11 ori; în Giurgiu de 12 ori, Ialomița de 20 de ori; în Olt de 13 ori; Teleorman de 37 de ori; Vaslui de 25 de ori, Vrancea de 11 ori.

Citiți articolul integral pe Newsweek.ro

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG