Linkuri accesibilitate

Newsweek. „Umbra” lui Ion Iliescu este de neclintit din Guvernul Orban


Victor Opaschi este șeful Secretariatului de Stat pentru Culte (SSC).
Victor Opaschi este șeful Secretariatului de Stat pentru Culte (SSC).

Un diplomat din SUA a fost umilit recent la Constanța de către un diplomat turc, sub privirile nepăsătoare ale unui membru al Guvernului român. Este vorba de mâna dreaptă a lui Ion Iliescu, ce supraviețuiește inexplicabil și în guvernul PNL condus de Ludovic Orban, scriu jurnaliștii de la Newsweek.

Numele lui este Victor Opaschi și este, din 2013, șeful Secretariatului de Stat pentru Culte (SSC).

Episodul menționat s-a petrecut la Constanța, pe 20 noiembrie, când adjunctul ambasadorului SUA la București, Abigail Rupp, a fost coborâtă de pe scena unui eveniment dedicat nașterii profetului Mahomed, de către consulului general al Turciei la Constanța.

Diplomatul american se pregătea să vorbească despre libertatea religioasă, iar evenimentul a fost organizat de Muftiatul Cultului Musulman din România, în colaborare cu Consulatul General al Turciei la Constanța.

Victor Opaschi nu a schițat niciun gest de protest față de umilirea reprezentantului celui mai important partener strategic al României.

Doar în momentul în care a fost solicitat de Hotnews.ro să dea o declarație publică s-a limitat doar la a spune că "incidentul este regretabil”.

De altfel, relația lui Opaschi cu SUA este foarte rece. Memoria publică nu reține nicio întrevedere oficială tete-a-tete cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, ci doar întâlniri accidentale cu ocazia unor evenimente cultural-religioase.

Citiți articolul integral pe Newsweek.ro.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG