Linkuri accesibilitate

Niciun consilier PSD nu a participat la ședința extraordinară festivă a Consiliului Local la 30 de ani de la Proclamația de la Timișoara.


Trei decenii de la citirea publică a Proclamației de la Timișoara
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:16 0:00

Trei decenii de la citirea publică a Proclamației de la Timișoara

Întrunit în ședință extraordinară festivă azi, 11 martie 2020, Consiliul Local al orașului de pe Bega a marcat cele trei decenii de la citirea publică a Proclamației de la Timișoara prin evocarea momentului și prin decernarea Diplomei Omagiale organizației care a redactat documentul în 1990, Societatea Timișoara.

Romania- Timisoara Society plaque
Romania- Timisoara Society plaque

O Diplomă de recunoștință a primit și președintele organizației, Florian Mihalcea, care a menționat absența ca semn al unui eșec politic. În 1990 întreg consiliul municipal de atunci, a adăugat Mihalcea, a aderat fără excepție la Proclamație, în numele unei „unități și a unei solidarități admirabile”.

„Suntem mândri că în orașul nostru s-a născut singurul document programatic care consacră idealurile Revoluției”, a subliniat Nicolae Robu, primarul orașului într-un discurs omagial.

În Piața Libertății, unde întregul text al Proclamației este expus pe o placă de bronz, a fost amplasat un baner de mari dimensiuni cu semnăturile celor care au aderat în 1990 la principiile Proclamației, iar în Piața Operei steaguri și banere.

Societatea Timișoara și-a desemnat premianții cărora li se vor decerna trofeele semnate de artistul plastic Ioan Nemțoi îndată ce condițiile o vor permite, după ce festivitatea de premiere programată azi a fost anulată din motive de siguranță sanitară: Premiul „Speranța”- pianistului Dan Grigore pentru dedicația cu care și-a pus prestigiul artistic în slujba societății și ale democrației, Premiul „Oscar Berger”- jurnalistei Sabina Fati pentru devotamentul cu care a apărat profesionalismul în mass-media, independența jurnaliștilor și libertatea presei, Premiul „Ion Monoran”- activistului civic Cristian Brâncovan pentru consecvența cu a stimulat implicarea civică a timișorenilor în viața cetății.

Niciun consilier PSD nu a participat la ședința extraordinară festivă a Consiliului Local la 30 de ani de la Proclamația de la Timișoara

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG