Întrunit în ședință extraordinară festivă azi, 11 martie 2020, Consiliul Local al orașului de pe Bega a marcat cele trei decenii de la citirea publică a Proclamației de la Timișoara prin evocarea momentului și prin decernarea Diplomei Omagiale organizației care a redactat documentul în 1990, Societatea Timișoara.
O Diplomă de recunoștință a primit și președintele organizației, Florian Mihalcea, care a menționat absența ca semn al unui eșec politic. În 1990 întreg consiliul municipal de atunci, a adăugat Mihalcea, a aderat fără excepție la Proclamație, în numele unei „unități și a unei solidarități admirabile”.
„Suntem mândri că în orașul nostru s-a născut singurul document programatic care consacră idealurile Revoluției”, a subliniat Nicolae Robu, primarul orașului într-un discurs omagial.
În Piața Libertății, unde întregul text al Proclamației este expus pe o placă de bronz, a fost amplasat un baner de mari dimensiuni cu semnăturile celor care au aderat în 1990 la principiile Proclamației, iar în Piața Operei steaguri și banere.
Societatea Timișoara și-a desemnat premianții cărora li se vor decerna trofeele semnate de artistul plastic Ioan Nemțoi îndată ce condițiile o vor permite, după ce festivitatea de premiere programată azi a fost anulată din motive de siguranță sanitară: Premiul „Speranța”- pianistului Dan Grigore pentru dedicația cu care și-a pus prestigiul artistic în slujba societății și ale democrației, Premiul „Oscar Berger”- jurnalistei Sabina Fati pentru devotamentul cu care a apărat profesionalismul în mass-media, independența jurnaliștilor și libertatea presei, Premiul „Ion Monoran”- activistului civic Cristian Brâncovan pentru consecvența cu a stimulat implicarea civică a timișorenilor în viața cetății.
Niciun consilier PSD nu a participat la ședința extraordinară festivă a Consiliului Local la 30 de ani de la Proclamația de la Timișoara
Facebook Forum