Linkuri accesibilitate

VIDEO. Nicolae Bădălău jignește a doua oară diaspora


Nicolae Bădălău spune că milioane de români din diaspora sunt „fetele alea, de le duc ăștia”
Nicolae Bădălău spune că milioane de români din diaspora sunt „fetele alea, de le duc ăștia”

Nicolae Bădălău continuă să vorbească în termeni ireverențioși la adresa diasporei. La o întânire cu organizația PSD pe care o conduce a spus despre membrii diasporei că ar fi doar 700.000 „legali”, restul, până la 3- 5 milioane, „sunt fetele alea, de le duc ăștia”, potrivit publicației giurgiu acid.ro

Ăștia” este formula Vioricăi Dăncilă la adresa diasporei în timpul uneia dintre conferinețe de presă pe care le-a susținut în campania pentru turul al doilea, care a stârnit furia românilor plecați în Europa Occidentală. În timpul celul de-al doilea tur, mulți dintre cei peste 950.000 de românii din diaspora care au votat și-au postat pe rețelele sociale anunțul „am votat, noi, ăștia”.

Viorica Dăncilă a obținut doar 6% din voturile diasporei în turul II

Însă liderul PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, nu este la prima desconsiderare a diasporei. În urmă cu câteva luni, pe internet a circulat un film de la o petrecere a sa, la care lăutarii i-au cântat, în vreme ce el dansa pe un mesaj care arăta un dispreț în termeni vulgari la adresa românilor plecați peste granițe și care, la toate alegerile, începând cu 1990, votează anti-PSD.

Și Ioan Rus, un fost lider PSD, pe când era ministru în Guvernul Ponta, i-a jignit în aceiași termeni pe românii de peste granițe.

Ulterior, Bădălău a revenit cu explicații, la postul de televiziune apropiat de PSD, A3, și a spus „Eu am spus-o și încă o dată v-o repet, dacă s-a înțeles altceva decât am vrut să spun, regret, dar așa cum, am rude, am prieteni, nu mi-a plăcuit niciodată demagogia și cred că lucrurile ar trebui spuse corect, discuția a plecat de la câți reprezentanți ar trebui să aibă Diaspora. Eu m-am referit la partea legală, ca să știm legal câți oameni avem în străinătate. Eu respect oamenii de acolo, respect oamenii care muncesc, au dreptul să voteze, dar eu m-am referit la oamenii exact, ca să știm câți au dreptul să voteze".

Bădălău nu și-a prezentat scuze pentru niciuna dintre intervențiile jignitoare la adresa românilor plecați pentru un trai mai bun să muncească în străinătate.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG