Linkuri accesibilitate

Nicolae Ciucă, numit premier interimar. Președintele a semnat decretul


România - Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a fost numit luni seară premier interimar după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, transmite Administrația Prezidențială.

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni seară că-și depune mandatul de premier cu conștiința datoriei împlinite, că nu se cramponează de putere și că președintele va fi cel care va desemna un interimar până la nnumirea unui titular la Palatul Victoria.

Orban a spus că va contribui, însă, la crearea unei majorități parlamentare care să dea viitorul guvern, una fără PSD.

„Obiectivul meu e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei ce va urma e de a fi implicat în negocierile pentru un guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului desemnat de președinte. Am încredere că în negocierile ce vor fi declanșate, vocea rațiunii va triumfa”, a spus Ludovic Orban.

PNL s-a clasat la alegerile parlamentare de duminică pe locul doi, la cinci procente de PSD care a obținut 30%. Următorul clasat este USR PLUS cu 15 procente, așa cum o arată rezultatele parțiale.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG