Linkuri accesibilitate

Nicolae Ciucă: starea de alertă va fi prelungită. Capitala are o problemă serioasă cu epidemia


România - Premierul interimar Nicolae Ciucă

În următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o hotărâre prin care „starea de alertă va fi prelungită cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă", pentru că fiind vorba de un guvern interimar, acesta nu poate lua decizii menite să modifice condițiiel stării de alertă, a anunțat joi premierul interimar Nicolae Ciucă.

El a precizat că joi după-amiază Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a decide condițiile prelungirii stării de alertă.

„În această după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, este o analiză la nivelul Comitetului de specialitate, care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental. Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoare şedinţă de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă", a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a recunoscut că situația din Capitală este una dificilă dată fiind creșterea alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19.

„În discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătăţii şi cu cei care se ocupă de problemele pandemiei, în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităţilor locale şi împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Ca atare, în ansamblul măsurilor care s-au luat la nivel naţional, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite, la nivelul municipiului Bucureşti să fie luate măsuri în consecinţă'', a afirmat Nicolae Ciucă.

Numărul de noi cazuri din București a scăzut joi după două zile cu aproape 2.000 de noi cazuri, fiind raportate 1.762 de cazuri. La nivelul prefecturii urmează să fie luate noi decizii privind măsurile epidemiologice din Capitală.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG