Linkuri accesibilitate

Nicolae Ciucă anunță că va candida la președinția României


Nicolae Ciucă anunță că va candida la prezidențiale din partea PNL
Nicolae Ciucă anunță că va candida la prezidențiale din partea PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că va candida pentru funcția de președinte a României. El precizează că trebuie să obţină aprobarea partidului și spune că va merge în filialele partidului pentru a discuta despre candidatura sa.

„Voi candida pentru că sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal. Dar, înainte de toate, trebuie să obţin aprobarea partidului şi de aceea, în perioada imediat următoare, ca să nu mai lăsăm loc la discuţii, voi merge în toate filialele PNL să îmi câştig încrederea şi votul de la Partidul Naţional Liberal”, a declarat Nicole Ciucă.

Într-un interviu acordat Antena 3, citat de News.ro, președintele PNL a mai spus că, în acest moment, proiectul unui candidat comun PSD-PNL nu e posibil:

„Tot acest proiect nu mai poate să se deruleze. Sigur, sunt convins că avem cu toţii şi răbdarea şi înţelepciunea să asigurăm stabilitatea ţării şi să guvernăm”, a declarat președintele PNL, care a adăugat: „Eu cred foarte mult în șansa mea, șansa PNL, am încredere în forța PNL, iar asta se va vedea”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Europa Liberă a scris la începutul lui iulie că liberalii îl nominalizaseră deja informal pe Nicolae Ciucă drept candidatul PNL la Cotroceni.

De la începutul lunii mai, Nicolae Ciucă și-a lansat o campanie națională prin care își promovează cartea pe care a scris-o, „Un ostaș în slujba țării”.

Limita între promovarea extinsă a cărții și campanie timpurie de imagine politică este aproape inexistentă.

De asemenea, campania pe panouri a fost însoțită și de clipuri video prin care Nicolae Ciucă este promovat pe rețelele sociale.

Anunțul lui Nicolae Ciucă vine după ce președintele PNL a fost un susținător constant al ideii că PNL trebuie să aibă propriul candidat la prezidențiale și că e pregătit să candideze.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG