Linkuri accesibilitate

Nicolae Robu a pierdut primăria Timișoarei în fața lui Dominic Fritz


România - Nicolae Robu primarul înfrânt al Timișoarei la alegerile locale din 27 septembrie 2020
România - Nicolae Robu primarul înfrânt al Timișoarei la alegerile locale din 27 septembrie 2020

Liberalul Nicolae Robu s-a recunoscut înfrânt, duminică seară, în fața contracandidatului la primăria Timișoarei, Dominic Fritz (USR - PLUS).

Fritz a obținut 54% din voturile timișorenilor, în timp ce Robu a obținut doar 34%, adică peste 20 de procente în fața celui care deține primăria Timișoarei din 2012.

„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimis până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție. Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete! Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi plăcut ca obiectivele pentru care am luptat atât – noul stadion, Sala Polivalentă, Pasajul Solventul – să fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost să fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat până la vârsta mea – atât în cariera mea academică, cât și în cea de primar”, a spus Nicolae Robu, citat de publicația locală tion.ro.

Samuel Dominic Fritz, un tânăr născut în Germania dar naturalizat în România, a fost şef de cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhler în perioada 2016-2019

XS
SM
MD
LG