Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan: Școlile rămân închise până la scăderea indicelui de infectare


România - Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan
România - Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan

Nicușor Dan, abia instalat în funcția de primar general al Capitalei după scrutinul din 27 septembrie a declarat joi seară că școlile vor rămâne închise până când indicele de infectare va ajunge sub nivelul de 3.

„Copiii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile. Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise”, a spus Nicușor Dan, la B1 TV.

România a înregistrat joi un nou record negativ după o creștere considerabilă a numărului de noi cazuri, la 6.481. Ele au fost confirmate după prelucrarea unui număr de 36.169 de teste. Rata de pozitivare crește astfel la 17,9%.

Alte 83 de decese au avut loc în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul pacienților internați pe secțiile de terapie intensivă a ajuns la 868.

Bucureștiul a înregistrat 1129 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, cu un indice de infectare de 3,69.

XS
SM
MD
LG