Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan a renunțat la cei cinci polițiști locali care păzeau biroul Gabrielei Firea


România - Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan
România - Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan

Primarul general Nicuşor Dan a redus marți numărul polițiștilor locali care se ocupă de paza Primăriei Capitalei de a 27 la 10, în condițiile în care 5 dintre ei erau repartizați la paza biroului primarului general din mandatul predecesoarei sale, Gabriela Firea.

Decizia a fost luată după o întâlnire pe care Nicușor Dan a avut-o cu directorul general al Poliţiei Locale Bucureşti.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre operaționalizarea sprijinului pe care Primăria Municipiului București îl acordă Gărzii de Mediu în combaterea încălcărilor de mediu din Capitală.

În acest scop, 20 de polițiști locali vor începe foarte curând să participe la acțiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu, pentru a depista și sancționa încălcarea legislației din acest domeniu.

Această contribuție a administrației locale bucureștene la activitățile Gărzii de Mediu a fost agreată la întâlnirea pe care primarul Nicușor Dan a avut-o cu ministrul Mediului, în urmă cu două săptămâni.

„Este nepotrivit ca o Primărie, unde cetățenii trebuie să aibă acces pentru rezolvarea problemelor curente, să fie păzită ca o cetate. Am promis că voi folosi personalul din instituțiile aflate în subordinea Primăriei la activități cu adevărat utile bucureștenilor. De acum, 20 de polițiști locali vor fi pe teren, împreună cu personalul de la Garda de Mediu. Sunt convins că vor face o treabă excelentă și își vor putea îndeplini misiunea de a asigura o viață mai bună cetățenilor. Eu, personal, nu am nevoie de pază la ușă, iar Primăria nu trebuie să fie o fortăreață, ci o instituție deschisă, cu activitate transparentă”, a spus Nicușor Dan.

XS
SM
MD
LG