Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan afirmă că ar avea 2,5% avans în fața Gabrielei Firea


Conform sondajului publicat de Nicușor Dan, 18% dintre bucureșteni sunt indeciși înaintea votului din 27 septembrie.
Conform sondajului publicat de Nicușor Dan, 18% dintre bucureșteni sunt indeciși înaintea votului din 27 septembrie.

Candidatul susţinut PNL și USRPLUS pentru Primăria Generală a Capitalei a prezentat, sâmbătă, rezultatele unui sondaj de opinie care arată că 33% din intenţia de vot a electoratului din Bucureşti se îndreptă către el, Gabriela Firea situându-se cu 2,5 procente în urma sa.

Rezultatele cercetării sociologice prezentate de Dan mai arată că peste 18% dintre alegătorii din Capitală nu sunt hotărâţi cu cine să voteze, iar fostul preşedinte Traian Băsescu capitalizează 9% din intenţia de vot, conform news.ro.

Sondajul de opinie a fost realizat realizat telefonic, în perioada 16-17 septembrie, pe un eşantion de 840 de bucureşteni. Cercetarea sociologică are o marjă de eroare de 3,4% şi a fost efectuată de Novel Research.

Conform rezultatelor prezentate de candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS, în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Primăria Generală a Capitalei, el ar avea 33%, Gabriela Firea - 30,5%, iar Traian Băsescu s-ar bucura de intenţia de vot din partea a 9% dintre bucureşteni.

Totodată, 18,5% dintre alegătorii chestionaţi sunt indecişi, în timp ce 9% intenţionează să voteze cu alţi candidaţi.

"Totul depinde de prezenţa la vot”, a afirmat Nicuşor Dan în conferința de presă în care a prezentat sondajul, invocând marja de eroare a sondajului.

El a subliniat importanţa unor dezbateri unu la unu între principalii doi candidaţi pentru Primăria Generală.

"Pentru nehotărâţi cred că e foarte important ca dezbaterea între candidaţii la Primărie să aibă loc. (...) Aştept în continuare dezbaterea, consider că refuzul la o dezbatere înseamnă fuga de răspundere în faţa bucureştenilor”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

69% dintre cei chestionaţi au considerat că va fi o competiţie cu rezultat strâns pentru funcţia de primar general.

Deocamdată, singura confruntare directă între cei doi principali candidați se pare că va avea loc pe 23 septembrie, la RealitateaPlus.

La un forum online, organizat duminică, 20 septembrie, de 16 organizații nonguvernamentale cu candidații la Primăria Capitalei, Gabriela Firea nu a răspuns invitației, iar Nicușor Dan a refuzat participarea.

Sâmbătă, Gabriela Firea pare se pună la îndoială participarea sa la dezbaterea la care confirmase prezența.

”Cu toata dragostea particip la toate dezbaterile dacă onor contracandidații mei prezintă public testele covid și antidrog la zi! Trebuie să dovedim sănătate și luciditate, da?”, a scris Firea pe Facebook.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG