Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan despre ”minciuna” Gabrielei Firea: Execuția bugetară e doar 9% din ce a estimat


Nicușor Dan, deputat independent și candidat la primăria Capitalei

Nicușor Dan, deputat independent și candidat la primăria Capitalei susținut de PNL și USR, arată că execuția bugetară a primăriei dovedește ”minciuna” Gabrielei Firea. ”Veniturile proprii realizate au fost, conform execuţiei bugetare, de 300 milioane lei, adică 9% din ce s-a estimat la începutul anului”, scrie Nicușor Dan pe Facebook. Execuţia bugetară a Primăriei Capitalei pe anul trecut urmează să fie supusă votului în Consiliul General, în şedinţa de joi.

Veniturile proprii ale municipalității au fost estimate la 3,25 miliarde lei în bugetul votat la începutul anului. Veniturile proprii realizate au fost, conform execuţiei bugetare, de 300 milioane lei, adică 9% din ce s-a estimat la începutul anului. Cum este posibil să obţii 9% din veniturile estimate? Orice manager al unei companii private este demis când veniturile realizate sunt 80%, nu 9%, din veniturile estimate”, a susține Nicuşor Dan.

El spune că aceste cifre arată că execuţia bugetară pe 2019 dovedeşte „minciuna” primarului Gabriela Firea: „Gabriela Firea s-a plâns că nu i-a dat Guvernul destui bani. Dar banii primiţi de la stat (cota defalcată din impozitul pe venit, din TVA, subvenţii) au fost de 3,75 miliarde lei, faţă de 3,55 miliarde lei estimaţi în bugetul votat la începutul anului”.

XS
SM
MD
LG