Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan exclude carantinarea Bucureștiului sau a sectoarelor


Nicușor Dan a reiterat duminică ideea carantinării anumitor zone ale Capitalei, dacă măsura se va impune, relatează Mediafax.

Întrebat cum se poate carantina, tehnic, o stradă sau mai multe străzi, noul primar a răspuns: „Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală știu să facă asta”.

Nicușor Dan a declarat din nou că nu are în vedere o carantină generală în București.

Ministerul Sănătății a implementat sau este în curs de implementare sistemul informatic care prezintă localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei - patru zile până la momentul în care va fi complet funcțional. Dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerație sau mai multe străzi, putem lua decizia de carantinare locală”.

Orban: Nu ne așteptam la 6.000 de cazuri săptămâna aceasta
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:51 0:00

Întrebat cum va face tehnic carantinarea unei anumite zone, edilul a răspuns: „Eu cred că putem să luăm măsura, pentru că avem un efectiv de 1.500 de oameni alocați pentru această chestiune pe tot ce înseamnă ordine publică”.

Nicușor Dan a adăugat că nu se pune problema carantinării unui sector întreg.

La rândul său, premierul Ludovic Orban, a declarat că România nu este la stadiul la care să impună alte restricții.

Întrebat, duminică, la Arena Națională, unde a fost amenajat un call center DSP, despre restricțiile impuse de multe țări europene, tocmai pentru a putea avea parte de o posibilă relaxare în perioada Crăciunului, Orban a răspuns:

„Măsurile luate de diferitele țări europene au fost în urma unor creșteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situația altor țări ca și număr de infectări și mai ales ca ritm de creștere a numărului de infectări zilnice. Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitați-vă la Germania, a închis restaurantele, teatrele. Noi am închis peste tot unde s-a depășit rata de 3 la mie. Am interzis încă de la prelungirea stării de urgență evenimentele private de tip nunți, botezuri”.

XS
SM
MD
LG