Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan va fi susținut de PNL la Primăria Capitalei. Nu intră în PNL. Orban: e singura soluție pentru eliberarea Bucureștiului de PSD


Nicusor Dan intră în cursa pentru Primăria București
Nicusor Dan intră în cursa pentru Primăria București

Nicușor Dan a ajuns la o înțelegere cu PNL pentru a fi susținut drept candidat la Primăria București, după o serie de negocieri desfășurate timp de mai multe luni. Potrivit surselor Europa Liberă, Nicușor Dan nu va intra în PNL.

Decizia va fi anunțată de Ludovic Orban, dar liberalii trebuie să o voteze în forurile statutare. Este un prim pas spre un candidat unic la Primărie, ceea ce ar crește semnificativ șansele ca Gabriela Firea să fie înfrântă, potrivit sondajelor de opinie.

UPDATE Într-un comunicat de presă, Nicușor Dan îi mulțumește lui Ludovic Orban pentru susținerea candidaturii sale, ”gest de mare responsabilitate politică, în condițiile în care PNL-ul are în interiorul său persoane foarte competente pentru această poziție”.

”Prin acest gest de responsabilitate, dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic al Opoziției împotriva administrației Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizată”, spune Nicușor Dan.​

Acesta dă asigurări mediului de afaceri că va avea în el un ”partener de bază”

UPDATE Liderul USR, Dan Barna a scris pe contul său de Facebook, că anunțul ”este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la București”.

UPDATE Ludovic Orban a declarat că PNL face un sacrificiu renunțând să susțină un candidat propriu, dar aceasta este singura soluție de a ”elibera Bucureștiul de domnia desportică a PSD”.

”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Dan ca și candidat la Primărie, susținut de PNL, voi susține această propunere în fața PNL București, în fața Biroului Politic .

Am convingerea că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective ale PNL: a elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD și de a asigura o bună guvernare care să asigure o calitate a vieții la nivelul celorlalte capitale europene.,

PNL face un sacrificiu de a renunța la un candidat propriu și sustine un candidat care nu e membru PNL”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban într-o conferință de presă.

Mișcarea vine în contextul în care USR și PLUS nu au ajuns la o înțelegere în privința unui candidat comun, existând dispute între Nicușor Dan, susținut de organizația PNL București, și Vlad Voiculescu, PLUS, în privinta modalității de desemnare a candidatului. Voiculescu insista pentru alegeri primare, iar Nicușor Dan pentru sondaje de opinie.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, le-a dat marți un ultimatul candidaților USR și PLUS la Primăria București să găsească o soluție pentru a decide candidatul alianței până la finalul săptămânii.

”Dacă Nicușor Dan și Vlad Voiculescu nu găsesc soluția până la sfârșitul săptămânii, atunci săptămâna viitoare vom decide în birourile politice ale USR și PLUS”, a anunțat Cioloș.

Este o situația în care PLUS ar putea să renunțe la propriul candidat, Vlad Voiculescu, și să își anunțe susținerea pentru Dan. Deocamdată din partea PLUS nu există o reacție.

Decizia liberalilor vine în contextul în care alegerile pentru primari se vor desfășura într-un singur tur, iar potrivit sondajelor comandate de partid niciun candidat al PNL nu ar avea șanse certe de a o învinge pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei. Din informațiile Europei Libere au fost măsurați Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu, Rareș Bogdan.

PMP a anunțat că îl va sprijini pe Nicușor Dan dacă toate partidele de dreapta ar face un front comun în acest sens.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG