Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan a fost validat primar al Capitalei. Instanța a respins contestațiile


România - Nicușor Dan votează
România - Nicușor Dan votează

Curtea de Apel București a respins luni cele 52 de contestații depuse împotriva validării mandatului de primar al Capitalei câștigat de Nicușor Dan. Astfel, la o lună de la alegerilor locale, Nicușor Dan poate fi învestit oficial primar general al municipiului București.

Duminică seară, Nicușor Dan arăta că cel mai probabil va putea depune jurământul și să preia mandatul la finalul săptămânii.

„Validarea va fi probabil joi sau vineri, săptămâna aceasta. E o oarecare confuzie, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o lună de zile, când nu am avut niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea şi o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat. Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci”, a spus Nicuşor Dan într-o emisiune pe B1TV.

Nicușor Dan a afirmat, anterior, că PSD se folosește de „șicane penibile" prin care încearcă să întârzie validarea mandatului său și transmite bucureștenilor că „în mod deliberat se pregătește o iarnă grea" din dorința vechii administrații conduse de Gabriela Firea.

El a arătat că mare parte din contestații au fost depuse de actuali sau foști consilieri PSD.

Nicușor Dan spune că „în mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciul de încălzire pentru ca în stilul binecunoscut PSD să dea vina pe noua administrație că nu e în stare să rezolve problemele orașului”.

El a acuzat-o pe Firea de lașitate, pentru că și-ar fi pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși.

XS
SM
MD
LG