Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan: Am votat cu sete ca să scoatem din PMB o caracatiță de interese


Romania, Nicușor Dan votează la alegerile locale
Romania, Nicușor Dan votează la alegerile locale

Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL-USR-PLUS pentru Primăria București, a declarat că „a votat cu sete" pentru a „scoate din Primăria Capitalei o caracatiță de interese.

Aștept de mult votul ăsta și vă spun că am votat cu sete. Am votat ca să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiță de interese, de neamuri, de prieteni, de cumetri, de nași și de fini, care au ținut în subdezvoltare orașul ăsta și de asta nu au fost în stare să rezolve măcar apa calda, nu mai vorbesc de trafic și poluare", a declarat Nicușor Dan.

Candidatul dreptei mai vorbit despre alegerea unor persoane care să dedice problemelor bucureștenilor.

Am votat pentru un oraș care are un potențial extraordinar, pentru oameni cinstiți, muncitori și creativi și în zona privată a dovedit că poate tot ce își propune, iar după aceste alegeri sunt convins că tot acest potențial de muncă și creativitate poate fi pus în slujba bucureștenilor de toate generațiile, familiilor care nu au avut parte de infrastructura școlară de care aveau nevoie, în slujba persoanelor vârstnice care și-au văzut copiii și nepoții plecând din oraș. Și dincolo de probleme vieții curente care au fost lăsate de izbeliște", a completat Nicușor Dan.

El a îndemnat bucureștenii să se prezinte la vot și să țină cont de diferențele de valori dintre candidați.

Dincolo de problemele vieții curente care au fost lăsate de izbeliște, competiția asta electorală este una de valori, o competiție între adevăr și minciună, între competență și incompetență, între cinste și corupție, între decență și superficialitate fudulă.

De asta am votat cu mare sete și invit bucureștenii să iasă în număr mare la vot, de dimineață pentru că sunt condiții speciale și votul e mai lent, să dea un vot util care să pună Bucureștiul pe direcția bună, să facă din orașul București orașul pe care bucureștenii îl merită", a completat Nicușor Dan.

La scurt timp după declarația lui Nicușor Dan, PSD a anunțat depunerea unei plângeri la poliție pentru „continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale" și „sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul" secției.

Desfășurarea în timp real a alegerilor locale, pe live-blog-ul Europa Liberă

Bucureștiul, orașul unde este concentrat nu doar PIB-ul cel mai mare/cap de locuitor, dar se află și 10% dintre votanții acestei țări, are cea mai strânsă și mai pasională luptă politică din ultimii 16 ani. Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (independent susținut de PNL-USR-PLUS) se află umăr la umăr în lupta pentru Primăria Capitalei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

Multimedia

România - căminele-spital din perioada 1954-1990
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:49 0:00
XS
SM
MD
LG