Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan anunță un audit în Primăria Capitalei


ROMANIA -- Nicușor Dan

Noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat luni seară că va efectua un audit la Primăria Capitalei ca primă măsură după instalarea în funcție.

El a arătat că într-o săptămână va prezenta situația financiară a Primăriei și a instituțiilor din subordine.

O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziţii, deci probabil în patru, cinci, şase luni (să avem rezultatele auditului - n.r.). În orice caz, foarte repede voi prezenta o situaţie financiară a Primăriei şi a instituţiilor din subordine. Asta o să o aveţi într-o săptămână pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a afirmat Nicuşor Dan luni seara la postul B1 TV.

El a anunţat că îl va demite pe directorul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Bucureşti și va face și mai multe anchete interne în primărie.

Fără discuție (nr. voi face o anchetă) și sunt și pe bani, și pe oameni. Am auzit multe povești și un segment important din Primăria Capitalei este Corpul de Control al Primarului. De-a lungul timpului mi-au fost aduse la cunoștință concursuri trucate, oameni angajați fără diplome. Toate lucrurile astea vor fi, evident, verificate și în măsura în care ele sunt penale vor fi direcționate către organele competente. În plus, eu am vorbit de niște mari afaceri de corupție, de Parcul Verdi, de Cinema Lumina, de achiziția tramvaielor. Pe alea promit că ne vom uita cu mare atenție", a afirmat Nicușor Dan.

El a arătat că vor dispărea aproape toate companiile municipale înființate de Firea vor dispărea, mai puțin Termoenergetica.

Independentul Nicușor Dan, susținut de USR PLUS și PNL, a câștigat duminică alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42,8% surclasându-și contracandidata, pe primarul general în funcție, Gabriela Firea, cu 4,9 procente.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG