Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan s-a înscris în cursa internă a USR pentru candidatura la Primăria Capitalei


Dacă Nicușor Dan este ales de USR pentru Capitală, el va intra în concurență cu Vlad Voiculescu, pentru a reprezenta Alianța USR-PLUS la locale.
Dacă Nicușor Dan este ales de USR pentru Capitală, el va intra în concurență cu Vlad Voiculescu, pentru a reprezenta Alianța USR-PLUS la locale.

Nicușor Dan caută susținerea USR București, pentru a fi desemnat candidat la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan și-a anunțat mai demult intenția de a candida la Primăria Capitalei, în 2020, ca independent, el nemaifiind membru al USR, însă luni a anunțat că a decis să se înscrie în cursa internă a USR București, pentru desemnarea candidatului la primăria Capitalei.

„Cred că sunt cel mai în măsură să scot Bucureștiul din ghearele animalului politic nefast, Firea-PSD, și să-l transform alături de oameni competenți și integri, într-o capitală europeană, așa cum merităm. Nu este doar credința mea. Sondajele arată recurent că sunt omul politic din opoziție cu cea mai mare intenție de vot a bucureștenilor. Mă bucur de multă susținere din partea membrilor partidelor de opoziție, în primul rând din USR. (...) Statutul USR și principiile după care am fondat acest partid încurajează susținerea competenței oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului și în afara lui”, a anunțat Nicușor Dan, pe contul său de Facebook.

PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș, cu care USR a format o alianță la alegerile europarlamentare, îl are drept candidat desemnat pentru Primăria Capitalei pe fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Conform unui sondaj prezentat de Nicușor Dan în luna august, el ar avea 41% din intențiile de vot exprimate de cei intervievați, Vlad Voiculescu neaflându-se printre favoriți. Doar 11% din respondenți au considerat că Voiculescu ar trebui să fie candidatul comun al Alianței USR-PLUS, pentru alegerile locale din vara lui 2020.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG