Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan declară deschis că susține PNL în alegerile parlamentare


România - Ludovic Orban și Nicușor Dan
România - Ludovic Orban și Nicușor Dan

După ce a candidat ca independent susținut de PNL și USR-PLUS și a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a anunțat, cu patru zile înainte de alegeri, că susține PNL în alegerile parlamentare.

Opțiunea mea pentru votul de duminică e PNL. Consider că un Guvern PNL puternic e cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment. Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider, cu toată onestitatea, că PNL e varianta cea mai bună pentru România azi”, a spus Nicușor Dan.

El a pus ieșirea din starea de independență politică și susținerea pentru liberali pe seama sprijinului primit din partea premierului Ludovic Orban.

E o persoană de încredere, care-și ține cuvântul, o persoană loială oamenilor, o persoană cu anvergură. este preocupat de soluție la probleme. Sub conducerea lui Ludovic Orban, PNL a dovedit că are maturitatea să se sacrifice pentru mize mai înalte”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan a precizat că are o relație bună cu liderul liberal și e convins că va face alături de liberali lucrurile pe care și le-a propus ca primar general.

Nu spun nicidecum că clasa politică e minunată. Spun un lucru de foarte mult bun simt: avem alegeri importante, avem o uriașă oportunitate de dezvoltare și bunăstare și partidul cel mai pregătit să fructifice această oportunitate este PNL”, a mai spus el, îndemnându-i pe bucureșteni să iasă la vot.

Nicușor Dan este fondatorul USR pe care l-a transformat dintr-un partid cu acțiuni locale (Uniunea Salvați București) într-un partid parlamentar după alegerile din 2016. Ulterior, el a părăsit formațiunea pe care o conducea ca urmare a neînțelegerilor privind poziția partidului privind referendumul pentru familia tradițională.

Candidatura sa pentru alegerile locale a fost susținută de USR-PLUS abia după ce PNL și-a anunțat sprijinul și astfel a devenit evident că este singura soluție pentru un candidat comun al dreptei împotriva Gabrielei Firea. Inițial, PLUS a militat pentru o candidatură a lui Vlad Voiculescu. Tensiunile dintre Nicușor Dan și USR-PLUS au continuat, însă, și după succesul din alegeri.

XS
SM
MD
LG