Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan demite șeful direcției de mediu a Bucureștiului


Nicușor Dan a luat decizia după ce directorul a avizat defrișarea a 22 de arbori
Nicușor Dan a luat decizia după ce directorul a avizat defrișarea a 22 de arbori

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat demiterea directorului interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru că a avizat defrișarea a 22 de arbori de pe Șoseaua Kiseleff.

L-am eliberat azi din funcţie pe directorul interimar al Direcţiei de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Şoseaua Kiseleff 45. Mai precis, pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrişarea a 22 de arbori. Am reuşit să oprim această defrişare la timp", a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

La sfârşitul lunii noiembrie 2020, Nicuşor Dan a suspendat pentru 30 de zile un funcţionar de la Direcţia de Mediu ca urmare a faptului că a dat aviz de defrişare pentru grădina unei case din Kiseleff 45. Primarul a suspendat şi avizul respectiv şi a dat o dispoziţie conform căreia edilul general trebuie să contrasemneze toate avizele de defrişare.

Primarul general a amintit, odată cu demiterea directorului din PMB, și de tentativa din trecut de construire a unor blocuri în aceeași zonă.

În acea zonă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri. Spaţiul verde al Capitalei nu trebuie distrus", a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

În luna ianuarie 2020, Nicuşor Dan, deputat independent la momentul respectiv, anunţa că Tribunalul Bucureşti a suspendat executarea autorizaţiei de construire emise de fostul primar general Gabriela Firea pentru realizarea unui ansamblu de blocuri parter plus patru etaje pe spaţiul verde din Kiseleff 45, zonă cunoscută ca „grădinile Versailles ale Bucureştiului".

Terenul este parte din zona construită protejată Averescu. Pe el se află două clădiri interbelice, construite în anii 1920-1930, şi o grădină, cunoscută ca 'Grădinile Versailles ale Bucureştiului', o copie în miniatură a Grădinilor Versailles. S-a emis o autorizaţie de construire, deşi terenul era încadrat în mod evident ca spaţiu verde în planul urbanistic zonal de zone protejate. S-a emis o autorizaţie de construire în 2017 de către primarul Firea, care prevedea construirea a trei corpuri de blocuri", preciza atunci Nicușor Dan, citat de Agerpres.

XS
SM
MD
LG