Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan: Aș paria că vor face pușcărie cei din administrația PSD


Pus să facă o predicție dacă „se va face pușcărie din rândul celor care au făcut parte din administrația precedentă”, Nicușor Dan, câștigătorul alegerilor de duminică pentru Primăria Capitalei, a spus că ar „paria pe asta”. El a dat asigurări că va scoate la lumină toate afacerile de corupție din primăria Capitalei și marile dosare de retrocedări și că, în ceea ce-l privește, sub conducerea sa administrația va fi una transparentă și apropiată de bucureșteni.

Nicușor Dan a relatat că, de-a lungul timpului, i-au fost semnalate diverse nereguli derulate în administrația Gabrielei Firea, predecesoarea sa.

Dan a dat asigurări că va verifica toate aceste informații și că le va direcționa spre organele de anchetă penală în măsura în care se va dovedi că sunt de competența lor.

„De-a lungul timpului mi-au fost aduse la cunoștință concursuri trucate, oameni angajați fără diplome. Toate lucrurile asteavor fi, evident, verificate și în măsura în care ele sunt penale vor fi direcționate către organele competente. În plus, eu am vorbit de niște mari afaceri de corupție, de Parcul Verdi, de Cinema Lumina, de achiziția tramvaielor. Pe alea promit că ne vom uita cu mare atenție”, a declarat Nicușor Dan luni seară, la 24 de ore de la câștigarea alegerilor, la postul de televiziune B1TV.

El a spus că prima sa decizie va fi demiterea directorului Direcţiei Juridice și realizarea, cu o firmă de specialitate, a unui audit atât la primărie cât și la instituțiile din subordine, după trecerea deciziei prin consiliul general.

„O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziţii, deci probabil în patru, cinci, şase luni ( să avem rezultatele auditului - n.r.). În orice caz, foarte repede, a primăriei şi a instituţiilor din subordine, asta o să o aveţi într-o săptămână pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, pentru ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a mai spus Nicușor Dan.

De asemenea, el a dat asigurări că va folosi la maximum oportunitatea „extraordinară” a accesării fondurilor europene.

„Trebuie să evaluăm, pentru că avem această oportunitate extraordinară de fonduri europene, să vedem cât de bun este compartimentul pentru fonduri europene. Înţeleg că sunt nişte specialişti acolo”, a adăugat Dan.

Independentul Nicușor Dan, susținut de USR PLUS și PNL, a câștigat duminică alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42,8% surclasându-și contracandidata, pe primarul general în funcție, Gabriela Firea, cu 4,9 procente.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG