Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan nu poate deveni încă primar. 52 de contestații în instanță de la PSD-iști


ROMANIA -- Nicusor Dan, în seara câștigării alegerilor

Nicușor Dan trebuie să mai aștepte pentru a depune jurământul de învestire în funcția de primar al Bucureștiului, deși a trecut o lună de la câștigarea alegerilor.

Primarul ales al Capitalei a dezvăluit că în instanță au fost depuse 52 de contestații, majoritatea de foști sau actuali consilieri PSD. Termenul de judecată a fost stabilit pentru luni, 26 octombrie.

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

El acuză că tergiversări ar reprezenta o întârizuiere dorită de „câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor «prieteni»”.

„În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat”, a acuză Nicușor Dan.

Inițial, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, trebuia să depună jurământul în ziua de vineri, 16 octombrie, da a fost anunțat că nu își va putea prelua mandatul la acea dată din cauză că dosarul de validare a mandatelor consilierilor generali a fost trimis la Primăria Sectorului 1, în loc de Tribunalul București, iar prevederi noi din Codul Administrativ obligă edilul general să preia mandatul odată cu Consiliul General.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Finanțarea bisericilor din diaspora, cu bani de la stat
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:53 0:00
XS
SM
MD
LG