Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan o compară pe Gabriela Firea cu Elena Ceaușescu și o acuză de fake news


România, Gabriela Firea și Nicușor Dan

Cu elicopterul pregătit și Primăria închisă de azi până duminică, Elena Ceaușescu lansează ultimele fake-news-uri pentru București", a răspuns Nicușor Dan, joi seară, în fața ultimelor atacuri la adresa sa venite din tabară primarului în funcție Gabriela Firea.

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS pentru Primăria Capitalei a făcutreferire la o emisiune de joi seară de la Antena 3 pe care a catalogat-o drept una care a furnizat „râuri de minciuni, invenții absurde și elucubrații, într-un spectacol al fabulației absolute".

Nicușor Dan atrage atenția că postul utilizează pasaje dintr-o dezbatere electorală din 2016, fără a menționa acest lucru, pentru a își baza acuzațiile.

„După ce a refuzat cu obstinație o dezbatere, iată că Firea și-a comandat o reluare din 2016, la Antena 3. Așa ceva este complet ireal. Nu există decât o soluție ca să scăpăm de această mascaradă continuă, de această farsă grotescă fără limite: votul de peste 2 zile", afirmă Nicușor Dan.

Nu este prima dată când Nicușor Dan folosește astfel de comparații privind contracandida sa. El a prezentat miercuri un document intern semnat de Gabriela Firea în 10 august 2018 potrivit căruia directorii din Primărie și din instituțiile subordonate nu au voie să transmită informaţii publice consilierilor generali, fără acordul ei.

„Ne-am întors, deci, la epoca cabinetului numărul doi, în care tot ce se întâmpla în ţara asta trebuia să aibă viza de la tovarăşa Elena Ceauşescu", afirmat atunci Nicușor Dan.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG