Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan și premierul Orban promit realizarea autostrăzii de centură


Premierul Ludovic Orban a promis, vineri, după vizita la Ministerul Transporturilor, împreună cu primarul ales al Bucureștiului, că urmează investiții mari în infrastructură, iar Autostrada de Centură este unul din obiective ce vor fi realizate.

Noul primar a subliniat că Bucureștiul este „obligat” să colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru urgentarea proiectelor.

„Bucureștiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor, pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem în ceea ce privește mobilitatea în București ține de colaborarea cu acest minister. Trebuie să luăm presiunea de trafic de pe București și ca să luăm presiunea pe trafic, trebuie să avem o consolidare a transportului public – aici vorbim de metrou și de metrou de suprafață, trebuie să avem marile parcări în intrarea în oraș (...), trebuie să avem Șoseaua de Centură și trebuie să avem Autostradă de Centură", a declarat Nicușor Dan, citat de Mediafax.

Prin proiectele care trebuie demarate se numără o autostradă de centură a Capitalei.

„Am vorbit astăzi și de investițiile pe care Ministerul Transporturilor urmează să le facă pentru București și de investițiile pe care urmează să le facă în imediata apropiere a Bucureștiului cu implicare pe București. Am vorbit de stadiul realizării șoselei de centură, de stadiul proiectării și realizării Autostrăzii de Centură, de ce trebuie să facem pe infrastructură CFR, unde trebuie modernizat, unde trebuie electrificat, de extinderea metroului, de metroul de suprafață”, a spus Nicușor Dan.

Guvernul va colabora cu Primăria Capitalei și va susține proiectele Primăriei Generale, între care Autostrada, a promis și premierul

„Toate proiectele care țin de Guvern, în care Guvernul este implicat și care sunt necesare pentru rezolvarea problemelor Capitalei României să fie derulate cu profesionalism, cu seriozitate și cu maximă viteză. Reafirm angajamentul de a obține finanțări pentru toate aceste proiecte. Aceste proiecte ar fi trebuit făcute poate de 8 ani, de 10 ani, de 12 ani, de 15 ani, din păcate oameni preocupați de avantaje personale (...) nu au făcut ceea ce ar fi trebuit să facă. Noi vom face. Proeictye importante cum sunt Autostrada de Centură prin viață”, a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a afirmat că până la sfârșitul anului Guvernul și-a propus să înceapă lucrările pe toate tronsoanele din Autostrada de Centură din Sud.

„De asemenea, (ne-am propus – n.r.) să încheiem toate contractele de proiectare și execuție pentru Autostrada de Centură pentru cele 4 tronsoane din zona de Nord. În ceea ce privește actuala Centură a Capitalei, pe lângă lărgirea la 4 benzi, în zona de Nord, în Autostrada A1 și Autostrada A2, care trebuie finalizate cât mai repede și pe care există contracte, am discutat împreună cu domnul primar general, lărgirea la 4 benzi și în zona de Sud și, de asemenea, accelerarea tuturor proiectelor care țin de soluționarea problemelor de trafic, de pasaje subterane, supraterane astfel încât să crească fluiditatea pe zona de Sud a actualei centuri a Capitalei”, a mai spus Orban.

XS
SM
MD
LG