Linkuri accesibilitate

13 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul personalului ANP


Treisprezece noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul personalului din sistemul penitenciar de vinerea trecută, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor într-un comunicat remis presei.

În prezent, din totalul cazurilor raportate, 38 de polițiști de penitenciare sunt încă în tratament, urmând „conduita terapeutică stabilită de specialiștii Ministerului Sănătății, până la vindecare”, spune purtătorul de cuvânt al ANP, Cristina Enache.

Cazurile active nu pun în pericol asigurarea continuităţii misiunilor, iar în ceea ce-i privește pe deținuți, „verificările specifice pe linie medicală (triaj epidemiologic, monitorizare zilnică) nu au relevat existența unor simptome specifice COVID-19”, arată sursa citată.

„Unităţile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor menţin aplicarea Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgență şi promovează cooperarea interinstituţională în vederea prevenirii şi gestionării potenţialelor situaţii de risc”, se mai spune în document.

XS
SM
MD
LG