Linkuri accesibilitate

Noi discuții pentru comasarea alegerilor. O decizie este așteptată miercuri - surse


Președintele PNL, Nicolae Ciucă (stânga), și președintele PSD, Marcel Ciolacu, discută în ultima perioadă cu privire la comasarea alegerilor. Negocierile nu au dus până acum la un rezultat.
Președintele PNL, Nicolae Ciucă (stânga), și președintele PSD, Marcel Ciolacu, discută în ultima perioadă cu privire la comasarea alegerilor. Negocierile nu au dus până acum la un rezultat.

Liderii celor două partide din alianța de guvernare, PSD și PNL, au avut duminică noi discuții cu privire la o potențială comasare a alegerilor. Scenariul este organizarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. O decizie este așteptată miercuri, pe 21 februarie.

Liderii celor două partide din coaliţia PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au avut noi negocieri, duminică, în legătură cu comasarea celor două tipuri de alegeri, transmite News.ro, care citează surse politice.

Ședinta coaliției nu a mai avut loc, dar Partidul Social Democrat şi Partidul Național Liberal s-au reunit în weekend, în şedinţe separate, ca să discute aspectele tehnice ale unei astfel de comasări. O discuție a avut loc doar între cei doi președinți.

Președintele liberal, Nicolae Ciucă, şi cel social-democrat, Marcel Ciolacu, nu au vorbit despre un candidat comun susţinut de cele două partide, mai transmite sursa citată.

PSD şi PNL au analizat, separat, elementele de legislaţie privind comasarea europarlamentarelor şi localelor, precum şi scenariile privind posibilele variante de comasare.

Subiectul urmează să fie discutat și în şedinţa coaliţiei de miercuri, spun aceleași surse politice.

Este aşteptată o decizie miercuri, când cele două partide ar urma să stabilească un calendar al alegerilor din 2024.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG