Linkuri accesibilitate

Noi proteste joi seară la Belgrad, pașnice și cu măsuri de protecție


Protestatarii sunt pașnici și stau pe jos în fața marilor instituții ale statului

Noi proteste au avut loc în Serbia și joi seară fața de modul în care autoritățile au gestionat criza COVID, la Belgrad și în alte mari orașe, cu reproșuri față de relaxarea prematură a restricțiilor și intenția de revenire la carantină în weekend.

Câteva mii de cetățeni protestează în această seară în centrul Belgradului, Novi Sad și Nis, ca răspuns al apelului făcut pe rețelele de socializare pentru a se distanța de provocatorii care au deturnat protestul în urmă cu o seară.

Plimbări de protest au fost organizate și în Krusevac și Vranje.

Sute de cetățeni s-au adunat în fața Parlamentului sârb și în Parcul Pionierilor peste drum de Parlament. Cetățenii strânși fluieră și fluieră.

Ei au fost sfătuiți să respecte.măsurile de protecție epidemiologică și să se distanțeze de provocatorii care au deturnat protestele și care au dus la incidentele extrem de violente din zilele trecute, potrivit N1 TV.

Oamenii adunați poartă inscripțiile „Nu te așeza, stai jos” și „Arestează huliganii, nu-ți bate poporul”.

Fetele care stau în fața Adunării, cu care a vorbit reporterul H1, spun că le este frică, dar speră că nimeni nu le va ataca în timp ce sunt liniștite, și că nu cred în violență.

Un gard metalic a fost amplasat în fața treptelor Adunării și doar câțiva polițiști în uniforme obișnuite. Cu toate acestea, după cum relatează reporterul H1, un cordon de poliție și cavalerie este în standby pe strada Kosovska.

În prezent, poliția stă pe treptele Casei Adunării Naționale spre strada Kosovska și spun că nu au de ce să reacționeze.

Un grup de medici și lucrători de sănătate din spitalele covide din Belgrad s-au adunat în fața Bisericii Sf. Marcu și au participat la un protest în fața parlamentului. Ei spun că sunt alături de oameni și că sistemul de sănătate este pe cale să intre în colaps și că medicii, împreună cu cetățenii, au fost sacrificați.

Traficul din Piața Nikola Pašić a fost oprit.

În ultimele două luni, numărul cazurilor confirmate zilnic a crescut de 7 ori.

Serbia a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 350 de cazuri noi.

Acestea se adaugă celor peste 17 mii de cazuri anunțate de la debutul pandemiei. Bilanţul este unul îngrijorător, raportat la populație, care nici măcar nu atinge 7 milioane de oameni.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG