Linkuri accesibilitate

Noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi în contextul pandemiei


Terase Centrul Vechi, București

În contextul înmulțirii numărului de noi cazuri de coronavirus și a numeroaselor cazuri de nerespectare a măsurilor de distanțare socială, Primăria Capitalei a venit cu un nou set de măsuri destinate terasele din Centrul Istoric al Bucureștiului.

Astfel, ar urma să se introducă separatoare de sticlă sau jardiniere înalte între terasele vecine, iar perimetrul terasei va fi trasat de municipalitate, astfel încât să se respecte un culoar de trecere de 4 m pe mijlocul străzii.

La avizare și amplasare se vor utiliza dungile de ghidaj/delimitare ce vor fi figurate pe planurile anexă la prezentul regulament astfel încât să asigure pe axul străzii o distanță (culoar) liberă de 4 m. Este obligatia agentului economic să aibă terasa delimitată. În situaţia în care nu este delimitată avizul nu este valabil. Operatiunea de trasare se va face de către Administrația Străzilor", se arată în regulamentul propus.

Principalele propuneri ale administrației:

  • amplasamentul teraselor va fi trasat de Administrația Străzilor și delimitat de agentul comercial astfel încât să fie lăsat un culoar de trecere de 4 m. Și până acum trebuia asigurat un culoar de 4 m pentru trecere, dar prevederea nu era respectată.
  • terasele trebuie separate între ele și față de stradă cu geam securizat sau jardiniere din lemn și metal.
  • terasele nu pot fi amplasate în dreptul clădirilor cu faţade degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli etc. Constatarea va fi făcută de către o comisie stabilită prin Dispoziție a Primarului General.
  • aprovizionarea unităților se va desfăşura zilnic între orele 06:00 şi 10:00. Accesul în afara acestui interval se va putea face cu plata unui tarif în valoare de 300 lei/acces. Plata se va face către Administraţia Străzilor Bucureşti. Mijloacele auto care asigură aprovizionarea vor avea acces în Centrul istoric astfel: intrare pe str. Doamnei şi str. Lipscani şi ieşire pe str. Şelari şi str. Căldărari.
  • pe terasele sezoniere sunt interzise: mobilierul pentru servire, inclusiv automatele de vânzare, instalaţiile frigorifice, de preparare a produselor sau de spălare a veselei, standurile/vitrinele de prezentare a produselor şi aparatura electronică de tip TV, plasmă, LCD, LED, video-proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora, cu excepţia marilor evenimente cultural sportive.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG