Linkuri accesibilitate

Noi restricții până la 1 martie în Belgia. Călătoriile turistice, interzise


Până la 1 martie, în Belgia se intră doar din motive bine reglementate și cu test PCR negativ

Accesul în Belgia se va face începând de miercuri doar pentru motive familiale, umanitare, pentru studii sau celor aflaţi în călătorii de afaceri şi profesionale, au anunțat autotărițările de la Bruxelles. Sunt interzise călătoriile în scop turistic.

Măsura este luată în contextul pandemiei de COVID-19 și se aplică până la 1 martie, potrivit unei informări de la Ministerul Afacerilor Externe.

Persoanele care intră pe teritoriul Belgiei au obligaţia să prezinte la intrarea în țară a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele nerezidente în Regatul Belgiei au obligaţia de a se testa atât la intrarea pe teritoriul belgian (un test PCR sau un test antigen rapid), cât şi în cea de-a şaptea zi de carantină (perioada măsurii carantinei fiind modificată la 10 zile). Astfel, măsura carantinei poate fi redusă la minimum şapte zile, cu condiţia obţinerii unui rezultat negativ al testului efectuat, cel mai devreme, în a şaptea zi de la începutul perioadei de carantină.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că testul solicitat la intrarea pe teritoriul Belgiei trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore înaintea sosirii pe teritoriul belgian, într-un laborator acreditat din statul de provenienţă, certificat de un medic sau farmacist biolog şi emis într-una din limbile franceză, neerlandeză, germană sau engleză, în format fizic (tipărit) sau electronic (şi să poată fi consultat imediat).

”Noile măsuri intră în vigoare începând de miercuri, 27 ianuarie 2021. Astfel, în perioada 27 ianuarie – 1 martie 2021, sunt permise călătoriile spre Regatul Belgiei numai pentru scopuri esenţiale”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Sunt autorizate doar următoarele tipuri de deplasări:

  • din motive familiale (decese, căsătorii, regrupare familială, custodia copiilor etc.);
  • din motive umanitare (în scop medical, asistenţă persoane vulnerabile etc.);
  • pentru studii (cercetători, studenţi, stagiari, elevi etc.);
  • deplasările rezidenţilor transfrontalieri;
  • călătoriile de afaceri sau profesionale;
  • din alte motive urgente (motive juridice, relocări etc.).

Până pe 1 martie, nu sunt permise călătoriile în scop turistic sau recreativ.

Totodată, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere pentru a justifica motivul deplasării, disponibilă pentru descărcare la: https://www.info-coronavirus.be/fr/.

Declaraţia pe propria răspundere va fi anexată la „Formularul de localizare a pasagerului" (Passenger Location Form, disponibil la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form) şi va trebui să fie însoţită de documente justificative.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://bruxelles.mae.ro/ şi https://www.mae.ro/.

XS
SM
MD
LG