Linkuri accesibilitate

Nominalizări ale PNL: Boloș - la Investiții Europene, Burduja - la Digitalizare, Scântei - la CCR


Romania - Acting Minister for European Funds, Marcel Bolos
Romania - Acting Minister for European Funds, Marcel Bolos

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis joi nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

De asemenea, conducerea PNL a votat nominalizarea senatorului PNL, Iulia Scântei, pentru funcția de judecător la CCR, din partea Senatului, transmite PNL într-un comunicat remis presei joi.

Partidul Național Liberal va desemna o delegație care va participa la Congresul Partidului Popular European(PPE) ce se va desfășura în perioada 31 mai - 1 iunie în Rotterdam.

De asemenea, BEx al PNL a fost informat asupra organizării a două evenimente majore cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, la vila Florica din județul Argeș, precum și la sediul central al PNL din Aleea Modrogan.

În ședință s-a decis și ca Liga Aleșilor Locali PNL să aibă loc pe 26 mai, iar Consiliul Național, pe 27 mai.

Boloș este în prezent titular la Digitalizare, fiind numit interimar la Fonduri Europene după demisia lui Dan Vîlceanu, mâna dreaptă a lui Florin Cîțu, recent înlocuit la șefia PNL cu premierul Nicolae Ciucă.

Sebastian Burduja, 36 de ani, este în prezent președinte al organizației PNL Sector 1 și fondator al Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), absorbit de PNL în 2019.

Și-a făcut studiile la Stanford și Harvard, iar după absolvire a lucrat pentru firma de consultanță Dalberg Global Development Advisors și apoi la Banca Mondială.

Trei noi judecători urmează să fie numiți la CCR de Senat - a cărui conducere e deținută de PNL, de Camera Deputaților - a cărei președinție este deținută de PSD, și de președintele României.

XS
SM
MD
LG