Linkuri accesibilitate

Normele de aplicare privind OUG de amânare a ratelor, publicate


Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

Normele de aplicare a ordonanței de urgență 37/2002, privind amânarea ratelor la bănci, au fost publicate în Monitorul Oficial. De astăzi, românii pot cere amânarea acestora, iar pentru cei care nu se descurcă, guvernul a creat un portal unde vor fi îndrumați cum să o facă, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Începând de azi, românii pot să solicite amânarea ratelor”, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, luni seară, după ședința de guvern.

El a amintit că cererile pot fi depusă în următoarele 45 de zile și le-a cerut băncilor să soluționeze cu prioritate aceste cereri ale clienților aflați în dificultate.

Cîțu a mai spus că românii care nu știu cum să aplice pentru amânarea ratelor pot accesa, începând de marţi, un portal online pentru a semnala problemele cu care se confruntă și a cere lămuriri.

„Companiile care vor să beneficieze de această amânare au 45 de zile la dispoziţie, din acest moment. În acelaşi timp, pentru că normele au fost făcute de Ministerul Finanţelor Publice, de mâine (marţi, 7 aprilie 2020 - n.r.) punem la dispoziţie un portal online unde cetăţenii care au întâmpinat dificultăţi în acest demers pot să ne scrie şi vom vedea dacă putem să soluţionăm şi să venim cu soluţii”, a anunțat Florin Cîţu luni, în ședința de guvern.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG