Linkuri accesibilitate

Serbia. Al doilea atac armat: Cel puţin opt morţi, în apropierea unui oraş aflat la sud de Belgrad


Cel puţin opt persoane au fost ucise şi 13 rănite într-un atac armat în apropierea unui oraş din Serbia, la circa 60 de kilometri sud de Begrad
Cel puţin opt persoane au fost ucise şi 13 rănite într-un atac armat în apropierea unui oraş din Serbia, la circa 60 de kilometri sud de Begrad

Opt persoane au fost ucise și cel puțin 13 au fost rănite într-un nou atac armat în Serbia. Un bărbat înarmat aflat într-un vehicul ar fi tras cu o armă automată în apropierea unui sat situat la 60 km sud de Belgrad, relatează BBC.

Atacul a avut loc la doar o zi de la atacul armat de la şcoala din capitală în urma căruia au murit nouă persoane.

Noul atac armat a avut loc joi seară, în apropiere de Mladenovac. Presa locală a relatat că atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mişcare şi apoi a fugit. Şapte dintre răniţi sunt în stare critică.

Poliţia îl caută pe suspect, despre care se crede că este un bărbat de 21 de ani, şi a înconjurat o zonă unde se presupune că acesta se ascunde.

Ministrul de Interne Bratislav Gašić a numit atacul „un act de terorism”.

Cel de-al doilea atac armat a avut loc în timp ce Serbia se pregăteşte pentru trei zile de doliu naţional, începând de vineri dimineaţă, după ce miercuri un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un gardian la o şcoală din Belgrad.

Joi, autorităţile au anunţat o înăsprire a controlului armelor, iar Poliţia le-a cerut cetăţenilor să îşi ţină armele sub cheie şi departe de copii.

„Ministerul de Interne face apel la toţi proprietarii de arme să le depoziteze cu grijă, încuiate în seifuri sau dulapuri aşa încât să nu fie la îndemâna altora, în special a copiilor”, a transmis Poliţia.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG