Linkuri accesibilitate

Nou focar de coronavirus în China. Jumătate de milion de oameni, izolați lângă Beijing


Noi măsuri de izolare strictă în China, la Beijing.
Noi măsuri de izolare strictă în China, la Beijing.

Autoritățile chineze au izolat o regiune din jurul capitalei Beijing, din cauza unui nou focar de coronavirus. În jur de 500.000 de persoane sunt izolate în această zonă.

După ce a reușit să aducă răspândirea coronavirusului sub control, prin măsuri draconice de izolare, China se confruntă cu noi focare de coronavirus, în Beijing și și provincia vecină, Hebei.

Autoritățile chineze au anunțat duminică punerea sub izolare a unei regiuni de 150 de kilometri din provincia Anxin, de lângă Beijing, care va fi „închisă complet și controlată”, prin măsuri asemănătoare celor impuse în vârful pandemiei, în provincia Wuhan, informează AFP.

Regulile vor permite unei singure persoane din familie să iasă din casă, o dată pe zi, pentru a face cumpărături de strictă necesitate (alimente, medicamente).

Măsura a fost luată după ce în Beijing au fost raportate 14 noi cazuri, în ultimele 24 de ore.

O treime din noile cazuri de Covid-19 din Beijing au legătură cu sectorul de carne proaspătă al unui supermarket din capitala chineză. Lucrătorii angajați acolo au fost puși în carantină timp de o lună, au mai anunțat autoritățile chineze.

O parte din cazurile legate de supermarketul Xinfadi au legătură cu provincia pusă în izolare totală astăzi.

Pentru a ține sub control acest nou focar, autoritățile chineze au testat masiv populația, la Beijing fiind efectuate peste 8 milioane de teste pentru Covid-19.

La Beijing, autoritățile le-au cerut oamenilor să nu iasă din oraș, au închis din nou școlile și au izolat zeci de cartiere de locuințe, pentru a ține sub control localizat răspândirea noului coronavirus.

XS
SM
MD
LG