Linkuri accesibilitate

Noua Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, a fost votată de plenul Parlamentului European.


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Parlamentul European
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Parlamentul European

Noua Comisie Europeană își începe mandatul pe 1 decembrie. Echipa de comisari europeni, condusă de Ursula von der Leyen, a primit 461 de voturi favorabile, 157 de voturi împotrivă și 89 de abțineri.

Președinta Comisiei Europene a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului European, că statul de drept trebuie să fie respectat în toate statele membre. ''Nu poate exista şi nu va exista niciodată vreun compromis atunci când vine vorba despre respectarea statului de drept'', a spus Von der Leyen, notează Agerpres, citând AFP, Reuters şi dpa.

”Vă cer sprijinul pentru un nou început pentru Europa. (..) Avem în echipa noastră oameni care s-au născut înainte de construirea Zidului Berlinului, și alții după prăbușirea lui, unii care s-au născut în dictatură. (...) Ca prima femeie care va fi președinte al Comisiei Europene vom avea o agendă echilibrată”, a declarat Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European.

”Vom fi o echipă care va lucra împreună în interesul Europei, pentru a gestiona provocările generației noastre. Mesajul meu este unul simplu. Să trecem la treabă”, a mai spus von der Leyen.

Ursula von der Leyen a atenţionat că Uniunea Europeană trebuie să-şi reformeze sistemul de azil şi să-şi consolideze frontierele externe.

”Migraţia nu va pleca nicăieri, ea va rămâne cu noi. Este o tragedie că o mamă din Vietnam primeşte un mesaj de la fiica sa, din Europa, că nu are spaţiu pentru a respira”, a afirmat Ursula von der Leyen, cu referire la cazul celor 39 de migranţi găsiţi morţi, în luna octombrie, într-un camion frigorific în apropiere de Londra.

Migranţii care stau în Europa trebuie să fie integraţi, ”dar noi trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că cei care nu au dreptul de şedere se întorc acasă”, a accentuat von der Leyen.

Un mesaj aparte a fost adresat statelor din Balcani, Ursula von der Leyen afirmând că ușa UE rămâne deschisă. ”Trebuie să demonstrăm statelor din Balcani că vom împărtăși același destin. Ușa noastră rămâne deschisă”.

Noua Comisie Europeană este formată din 12 femei şi 15 bărbaţi.

Lista comisari europeni: Thierry Breton, Helena Dalli, Valdis Dombrovskis, Elisa Ferreira, Mariya Gabriel, Paolo Gentiloni, Johannes Hahn, Phil Hogan, Ylva Johansson, Věra Jourova, Stella Kyriakides, Janez Lenarcic, Didier Reynders, Margaritis Schinas, Nicolas Schmit, Maroš Šefcovic, Kadri Simson, Virginijus Sinkevicius, Dubravka Šuica, Frans Timmermans, Jutta Urpilainen, Adina Vălean, Olivér Varhelyi, Margrethe Vestager, Janusz Wojciechowski şi Josep Borrell Fontelles.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG