Linkuri accesibilitate

Noua tulpină de Covid e deja răspândită în 33 de țări. Școlile primare se închid în Londra


U.K. - Manchester

Numărul țărilor care au raportat o nouă tulpină a coronavirusului depistat pentru prima dată în Marea Britanie a crescut la cel puțin 33, ceea ce sugerează că tulpina este deja răspândită la aproape trei săptămâni de când oficialii britanici au tras primele semnale de alarmă.

Lista țărilor care au identificat infecții cu noua variantă, cunoscută sub numele de B.1.1.7, a crescut rapid și începând de vineri include - pe lângă Statele Unite, Marea Britanie și Turcia - Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite, precum și Taiwan.

În Africa de Sud, a apărut o versiune similară a virusului, cunoscută sub numele de 501.V2, care a fost găsită în până la 90% din probele ale căror secvențe genetice au fost analizate acolo de la mijlocul lunii noiembrie.

Turcia a interzis de la 1 ianuarie intrarea în țară a călătorilor din Marea Britanie, motivând că a depistat 15 cazuri de infecții cu noua variantă mai contagioasă apărută în marea Britanie. Toate cele 15 cazuri au fost identificate la călători care au venit din Regatul Unit. Turcia devine astfel a 33-a țară în care noua variantă a virusului a fost găsită.

Guvernul britanic a decis pe 1 ianuarie să închidă toate şcolile primare din Londra în următoarele două săptămâni și a reactivat spitalele de urgență pentru a contracara răspândirea rapidă a infecţiilor cu noua tulpină de coronavirus, a anunţat, vineri, primarul capitalei.

Creșterea infecțiilor cu coronavirus în Marea Britanie este pusă pe seama faptului că noua variantă de virus s-ar transmite cu 70% mai repede. Serviciul de sănătate este copleșit deja și se pregătește pentru un val de pacienți.

Regatul Unit a înregistrat pentru ultimele 24 de ore 613 decese asociate Covid-19 şi 53.285 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit datelor publicate vineri.

Pe de altă parte, multe țări se așteaptă la creșterea numărului de cazuri după vacanța de sărbători.

Coronavirusul cu noua tulpină a crescut numărul total de infecții confirmate din SUA la peste 20 de milioane pe 1 ianuarie. Datele arată că decesele provocate de COVID-19 au crescut în Statele Unite la peste 346.000, aproximativ o cincime din totalul global de peste 1,8 milioane.

India și Brazilia au și ele un număr de cazuri ridicat, peste 10,2 milioane și, respectiv, peste 7,6 milioane.

Rusia este pe locul patru cu 3,1 milioane de cazuri.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG