Linkuri accesibilitate

Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în Statele Unite și India


Noua tulpină a făcut ca majoritatea statelor să oprească zborurile aeriene către și dinspre Marea Britanie
Noua tulpină a făcut ca majoritatea statelor să oprească zborurile aeriene către și dinspre Marea Britanie

Noua variantă extrem de contagioasă a coronavirusului, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie, a fost detectată și în Statele Unite, India și America Latină, iar toate semnele arată că răspândirea sa este globală.

Ultimele confirmări din 29 decembrie duc la cel puțin 20 numărul țărilor din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, precum și Canada și Australia care au raportat infecții care implică noua tulpină, împingând un număr tot mai mare de state să impună restricții de călătorie.

Datorită transmisibilității mai mari, agenția UE pentru sănătate a avertizat că tulpina prezintă un risc ridicat pentru creșterea spitalizărilor și a deceselor dacă se infectează mai multe persoane.

Îngrijorarea cu privire la noau tulpină a crescut la nivel mondial de când Marea Britanie a anunțat în urmă cu peste o săptămână carantină în Londra și sud-estul Angliei ca urmare a răspândirea rapidă a noii tulpini, care a fost identificată pentru prima dată în septembrie.

Pe măsură ce virusul se extinde, evenimentele de Revelion din întreaga lume, inclusiv New York, Rio de Janeiro și Sydney, sunt reduse, pe fondul îngrijorării că ar putea genera evenimente super-răspânditoare.

În ciuda imaginii sumbre, 2021 aduce speranța că mai multe vaccinuri vor fi disponibile pe scară largă până în primăvară și vară.

În timp ce Europa și Statele Unite încetinesc campaniile de vaccinare, în doar nouă zile Israelul a vaccinat aproape 500.000 de persoane sau aproximativ 5% din populația sa.

XS
SM
MD
LG