Linkuri accesibilitate

Două persoane din București, infectate cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie


Cazurile confirmate la Institutul „Matei Balș” au fost descoperite la persoane din București.

Autoritățile au confirmat duminică încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7, apărută în toamnă în Marea Britanie. Cazurile confirmate la Institutul „Matei Balș” au fost descoperite la persoane din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării, potrivit comunicatului autorităților.

Noua tulpină este mult mai contagioasă decât varianta de SarS-CoV-2 care a circulat în lume în ultimul an, dar nu există nicio dovadă că ar produce afecțiuni mai grave sau o mortalitate mai ridicată. Pentru moment, vaccinurile de pe piață sunt eficiente și pentru tulpina din Marea Britanie

Cei doi Pacienți sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie.

În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG