Linkuri accesibilitate

Casa Albă o nominalizează ca ambasador în România pe Kathleen Ann Kavalec, șefa misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina


U.S. -- American flag (generic)

Kathleen Ann Kavalec a fost nominalizată vineri ambasador extraordinar și plenipotențiar în România, anunță Casa Albă.

Kathleen Ann Kavalec, membru de carieră al Serviciului Extern cu rang de ministru-consilier, servește în prezent ca șef de misiune la Misiunea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina.

Anterior, ea a ocupat funcția de secretar adjunct adjunct în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Înainte, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct de misiune al Misiunii SUA UNESCO la Paris/Franța.

Kavalec a supravegheat programe majore de asistență externă din SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în Biroul European și ca director pentru prevenirea conflictelor în Biroul Coordonatorului pentru Reconstrucție și Stabilizare.

Alte misiuni ale lui Kavalec în străinătate includ serviciul de ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București și la cea din Kiev, precum și la Ambasada SUA de la Moscova, de două ori.

La Washington, a lucrat ca ofițer de management legislativ în Biroul pentru afaceri legislative și ca director al unității economice din Biroul Coordonatorului pentru Asistență pentru Noile State Independente.

Originară din California, Kavalec este licențiată în științe politice la Universitatea din California din Berkeley și un master în știință în serviciul extern de la Universitatea Georgetown din Washington.

D.C. Kavalec este beneficiarul a numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum și premiul pentru rangul prezidențial. Vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG