Linkuri accesibilitate

Noul virus din China a ajuns la un bilanț de 259 de morți


Numărul deceselor provocate de noul tip de coronavirus din China a ajuns vineri seara la 259 în această țară, conform televiziunii de stat CCTV, care citează statisticile publicate de către Comisia Națională de Sănătate.

Tot vineri au mai fost identificate 2.102 noi cazuri de infectare cu virusul 2019-nCov în China, astfel că numărul total al infecțiilor a ajuns la 11.791.

Dintre decese, 192 au fost înregistrate în orașul Wuhan, unde a fost identificat virusul pentru prima dată, potrivit aceleiași surse.

Anunțul vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global.

OMS defineşte drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobişnuit şi neaşteptat”.

Autoritățile germane au anunțat vineri că au confirmat al șaptelea caz de infectare cu noul tip de coronavirus din China în persoana unui bărbat care lucrează pentru compania din Bavaria unde alți cinci angajați au fost diagnosticați cu acest virus, informează Reuters.

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, toate cele șapte persoane, cinci germani și doi chinezi, au legături cu Webasto. Potrivit companiei, toate aceste persoane primesc tratament medical.

Sediul companiei va rămâne închis cel puțin până luni.

XS
SM
MD
LG