Linkuri accesibilitate

Nu mai sunt locuri la ATI în București. Cinci pacienți au fost transferați la Iași


Spitalele din București nu mai au locuri pe secțiile de terapie intensivă pentru pacienți cu coronavirus, astfel că cinci persoane de la Terapie Intensivă vor fi transferate, joi, de la București la Iași. Doi dintre ei vor ajunge la Spitalul mobil de la Lețcani.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, a anunțat că cinci pacienți vor fi transferați de la București la Iași.

„În cursul zilei de astăzi (joi-n.r.), alți cinci pacienți de terapie intensivă vor veni de la București spre Iași și doi dintre ei vor fi preluați în secția de Terapie Intensivă de la Lețcani”, a declarat Carmen Dorobăț, citată de Mediafax.

Cu două zile în urmă, o altă pacientă a fost transferată de la Spitalul Victor Babeș din Capitală la un spital din Craiova ca urmare a lipsei de locuri pe ATI.

Doar joi, în București, au fost raportate 1.473 de noi cazuri, iar incidența cumulată a ultimelor 14 zile crește la 5.66 la mie. De la debutul pandemiei s-au înregistrat nu mai puțin de 54.603 de infectări în Capitală.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG