Linkuri accesibilitate

Nu mai sunt locuri la ATI în București. Propunerile premierului


Paturi terapie intensiva Covid
Paturi terapie intensiva Covid

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat luni că se discută transformarea di nou a Spitalului Colentina în unitate pentru pacienții cu coronavirus, în condițiile în care medicii au avertizat că nu se mai găsesc locuri pe terapie intensivă iar numărul de noi cazuri este în creștere.

De asemenea, premierul a semnalat o problemă privind funcționarea Spitalului Witting.

„Am discutat cu domnul Tătaru să creștem capacitatea secțiilor ATI. Avem posibilitatea să facem asta la Matei Balș, să retransformăm Spitalul Colentina în spital COVID, să punem în funcțiune secția de la Spitalul Witting, unde, sincer, nu înțeleg de ce nu funcționează”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a reamintit că, drept măsură în fața creșterii de cazuri, în localitățile în care va fi depășit numărul de 1,5 cazuri Covid la mia de locuitori în ultimele 14 zile, se va lua decizia să se restricționeze activitatea HoReCa, până se micșorează procentul, a mai adăugat premierul.

Miercuri, medicii au avertizat că spitalele COVID din București au rămas fără locuri libere pentru pacienți. Este o situație nemaiîntâlnită până acum, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Doar miercuri, bilanțul oficial a raportat 405 cazuri noi de infectare în București, dintr-un total de 2.158 la nivel național.

XS
SM
MD
LG