Linkuri accesibilitate

Nu mai sunt locuri pentru cazurile de COVID la Institutul „Matei Balș”


Creșterea din ultima săptămână a numărului de noi cazuri de coronavirus a făcut ca Institutul Național „Matei Balș” să fie arhiplin. Toate cele 640 de locuri de care dispune instituția sanitară sunt ocupate, iar pacienții diagnosticați cu COVID-19 nu mai pot fi primiți aici.

În schimb, La Institutul "Victor Babes" sunt 450 de locuri, din care mai sunt libere 150. Conducerea unității sanitare se așteaptă ca până la finalul acestei săptămâni să fie ocupate toate locurile, pentru că vin mulți pacienți și, în plus, sunt preluați pacienți și de la alte spitale, așa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum își reface circuitele pentru a-și relua activitatea, conform Digi24.

Institutul "Victor Babeș" a preluat 15 pacienți de la Colentina, este vorba despre persoane care nu au nevoie de intervenții chirurgicale.

Medicul Adrian Marinescu situația se schimbă constant și o parte dintre bolnavi vor fi transferați la spitalele suport.

În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI”, a arătat medicul, pentru Europa Fm.

În condițiile actuale de creștere a noilor infectări, medicul Adrian Marinescu spune că măsurile de igienă și distanțare socială sunt mai importante ca oricând.

Știu că s-a tot repetat lucrul ăsta și s-a spus că contează mult ce face fiecare dintre noi. Acele reguli de care am tot auzit trebuie să intre în practică. Avem și varianta de a evolua bine”, declară Adrian Marinescu.

Până în prezent, în România au fost confirmate 22.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronvirus, dintre care 16.117 au fost declarate vindecate și externate.

Ultimul bilanț prezentat miercuri anunța 345 de cazuri noi în 24 de ore. Este cea mai mare creștere din 7 mai.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG