Linkuri accesibilitate

Nu toți românii sunt agreați de Parlamentul European: Viceprim-ministrul Viorel Ștefan, respins din Curtea de Conturi


Vicepremierul Viorel Stefan, autorul faimoasei taxe pe gospodarie
Vicepremierul Viorel Stefan, autorul faimoasei taxe pe gospodarie

Eurodeputații  din Comisia pentru controlul bugetar au acceptat-o astăzi ca membru al Curții de Conturi pe croata Ivana Maletić, respingând candidatura PSD-istului român Viorel Ștefan.

Votul a fost secret. Croata Maletić este membru al Comitetului pentru Afacerile Economice și Monetare. Inainte de a intra în Parlamentul European în 2013, ea a lucrat în administrația publică a țării ei.

Viorel Ștefan, deputat de Galați, este și viceprim-ministru PSD. El este cel care a propus anul trecut proiectul de impozit pe gospodării, numit globalizarea veniturilor.

„Vorbim despre procesul de globalizare a veniturilor, ceea ce este un obiectiv raţional, se întâmplă în toată lumea civilizată şi, cu siguranţă, la un moment dat şi în România va trebui să realizăm acest demers - globalizarea veniturilor”, spunea atunci Viorel Ştefan.

Curtea de Conturi a UE este cea care supraveghează gestionarea financiară sănătoasă a bugetului UE. În timpul audierii de astăzi din Parlamentul European, mai mulți eurodeputați au chestionat absența oricărei activități împotriva corupției a lui Viorel Ștefan. Cum se vede, europenii au făcut o fixație cu corupția.

XS
SM
MD
LG