Linkuri accesibilitate

Numărul de elevi din clasele de liceu scade, anunță ministrul Educației


Sorin Cimpeanu, ministrul Educației

Numărul de elevi din clasa a IX-a va scădea începând din anul școlar următor în funcție de filiera urmată de elevi, anunță Ministerul Educației.

Astfel, numărul de elevi scade de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională - profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă. La filiera teoretică numărul elevilor va scădea de la 28 la 26.

Ministerul Educației anunță că a trimis către Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat pentru anul școlar 2021-2022.

Modificarea numărului de ore de la liceu a dus la decalarea calendarului pentru constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar, mai anunță ministerul.

„Inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat”, precizează oficialii din Educație.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG