Linkuri accesibilitate

Numărul deceselor provocate de coronavirusul din China a ajuns la 811, mai mare decât cel al SARS


Bărbat cu mască de gaze pe străzile din Wuhan

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 811, după un nou bilanț anunțat duminică. Numărul total de cazuri confirmate din China a ajuns la 37.198, potrivit statisticilor oficiale.

Numărul deceselor este mai mare decât cel al SARS din 2002/2003, dar Organizația Mondială a Sănătății susține că răspândirea epidemiei pare să fie „sub control”.

Numărul de noi decese anunțat duminică a atins un nou record zilnic de 89, ceea ce înseamnă că a fost depășit clar bilanțul SARS, care a ucis 774 de oameni acum aproape două decenii.

Luni, milioane de chinezi ar trebui să reînceapă munca, vacanța de 10 zile acordată de autorități pentru a opri răspândirea virusului este pe cale să se încheie. Cu toate acestea, multe companii vor rămâne închise, iar cei care au slujbe de birou vor lucra de acasă.

Din cauza epidemiei, multe orașe din China au fost închise sau circulația a fost limitată drastic, cum este cazul la Shanghai, centrul financiar al Chinei.

Joseph Eisenberg, profesor de epidemiologie la Universitatea Michigan, spune că e prea devreme pentru a putea afirma că epidemia și-a atins apogeul și începe să se restrângă: ”Chiar dacă numărul de cazuri raportate pare să nu mai crească, nu știm ce se întâmplă cu cele neraportate. Asta este o problemă mai ales în unele dintre zonele rurale”.

Virusul s-a extins în 27 de țări și regiuni din afara Chinei continentale, infectând peste 330 de oameni, fiind raportate două decese, în Hong Kong și Filipine, în ambele fiind vorba de cetățeni chinezi.

Experții atrag atenția că de data aceasta impactul economic al epidemiei de coronavirus asupra economiei globale va fi mult mai mare decât a epidemiei de SRAS, demonstrând și ponderea crescută a Chinei.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG