Linkuri accesibilitate

Numărul cazurilor de coronavirus a trecut de 8 milioane la nivel mondial


Paramedici în costume speciale de protecție
Paramedici în costume speciale de protecție

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivel mondial a atins pragul de 8 milioane, în condiţiile în care infecţiile cresc în America Latină, iar Statele Unite şi China se confruntă cu apariţia unor noi focare, scrie Reuters.

Statele Unite se află în continuare pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate. Cu peste 2,1 milioane de cazuri confirmate, SUA are 25% dintre cazurile totale confirmate la nivel mondial.

Dar focarele din America Latină sunt în creştere şi reprezintă 21% din toate cazurile de la nivel mondial.

Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, marți dimineață, la nivel mondial erau raportate 8.018.742 de cazuri de persoane infectate.

SUA au 2.113.901 cazuri, în timp ce Brazilia, ocupanta poziţiei secunde a ajuns la 888.271, arată cifrele Johns Hopkins University.

Primul caz de infecţie cu noul coronavirus a fost raportat în China la începutul lunii ianuarie şi la începutul lunii mai s-a ajuns la 4 milioane de cazuri, dar în doar cinci săptămâni numărul s-a dublat şi s-a ajuns la 8 milioane de cazuri, notează Reuters.

La nivel mondial, până acum au murit 436.406 de persoane. Numărul deceselor s-a dublat în ultimele şapte săptămâni.

Deşi cifra oficială a deceselor din Brazilia din cauza pandemiei a crescut la aproape 44.000, impactul real este probabil mult mai mare decât arată datele, au spus specialiştii în sănătate, citând lipsa unor teste pe scară largă în cea mai mare ţară din America Latină.

După ce numărul de cazuri a scăzut în mare parte din Statele Unite pentru mai multe săptămâni, multe zone raportează acum numere record de noi cazuri și spitalizări. Teama un nou val în statele grav afectate sau cea de incapacitate de a gestiona primul val a făcut experții în sănătate să insiste pentru purtarea măștilor, evitarea adunărilor publice mari și menținerea distanței sociale.

China se confruntă, de asemenea, cu reapariția virusului chiar când se chinuie să repornească economia oprită la începutul anului. După aproape două luni cu niciun caz nou, capitala Beijing a înregistrat o explozie neaşteptată a cazurilor legate de cea mai mare piaţă alimentară angro din Asia.

XS
SM
MD
LG