Linkuri accesibilitate

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a depășit pragul de 800.000


Femeie care plânge după ce a aflat vestea morții unei rude din cauza COVID, Ecuador

Pandemia de coronavirus a atins o nouă bornă sâmbătă când a trecut de pragul de 800.000 de decese la nivel global. Cele mai multe dintre ele au fost înregistrate în Statele Unite, Brazilia și India.

Circa 5.900 de persoane mor în fiecare zi din cauza coronavirusului, conform calculelor agenției Reuters bazate pe datele din ultimele 14 zile. Aceste date mai pot fi interpretate ca 246 de decese pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde.

Au fost nevoie de 17 zile ca pandemia să treacă de la 700.000 la 800.000 de decese, exact aceeași perioadă întâlnită și de la 600.000 la 700.000.

În Statele Unite, s-a depășit duminică pragul de 170.000 de decese, fiind cea mai mare valoare din lume. Chiar dacă numărul de noi cazuri este pe un trend descedent față de vârful atins în luna iulie, SUA încă înregistrează peste 360.000 de cazuri pe săptămână.

Majoritatea școlilor publice și universitățile au reluat cursurilor în ciuda faptului că unele locuri rata de pozitivare a cazurilor depășește și 20%. La doar o săptămână de la redeschiderea claselor, unele școli au fost nevoite să revină la modulul online ca urmare a apariției unor focare.

În India, al doilea stat la nivel mondial ca număr de locuitori, decesele au depășit luni pragul de 50.000, la cinci luni după ce a fost înregistrată prima victimă.

India este al treilea stat după Statele Unite și Brazilia care a depășit 2 milioane de cazuri, dar o rată de deces relativ redusă, de 1.9%, față de media la nivel mondial de 3,5%. În Brazilia și Statele Unite rata deceselor este de circa 3%.

Experții în domeniul sanitar avertizează însă că Statele Unite și Brazilia încă nu au un plan consolidat de a contracara pandemia, iar deschiderea școlilor și afacerilor riscă să genereze un nou val de infectare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG