Linkuri accesibilitate

Numele controversate din lista PNL la alegerile locale


ROMANIA - Mihai Chirica, mayor of Iasi, Agerpres
ROMANIA - Mihai Chirica, mayor of Iasi, Agerpres

Liberalii au validat lista candidaților la primării și consilii județene, dar în destule locuri, cum ar fi, de exemplu, sectoarele Bucureștiului, deciziile au fost amânate din cauza neînțelegerilor pe plan local, dar și a negocierilor care au loc, în anumite orașe, cu cei de la URS.

Printre numele grele validate de conducerea partidului la primării se numără: Emil Boc (Cluj), Ilie Bolojan (Oradea), Nicuşor Dan (Bucureşti), Mihai Chirica (Iaşi), Nicolae Robu (Timişoara), Ion Lungu (Suceava), Andrei Voloşevici (Ploieşti), Vergil Chiţac (Constanţa), Cătălin Flutur (Botoşani), Sergiu Bîlcea (Arad), Ion Ştefan (Focşani), Dan Drăgulin (Călăraşi), Nicolae Giugea (Craiova), Adrian Bibu (Sibiu), MIhai Chirica (Iași)

Candidaturile validate pentru Consiliile județene: Ion Dumitrel (Alba), Iustin Cionca ( Arad), Ionel Palăr ( Bacău), Adrian Veștea (Brașov), Costel Șoptică ( Botoșani), Cristi Romanescu (Buzău),Romeo Dunca (Caraș Severin), Barbu Valentin(Călărași), Alin Tise (Cluj), Mihai Lupu (Constanța), Liviu Comaneci (Covansa) , Ion Sorin(Dâmbovița), Alexandru Gâda (Dolj), Adrian David (Hunedoara), Luminita Barcari (Ialomița), Costel Alexe(Iași), Cătălin Toma (Vrancea)

Pe lista validată luni se găsesc mai multe nume controversate, începând cu cel al lui Mihai Chirica, fost PSD, care și-a câștigat notorietatea prin opoziția pe care a făcut-o la Liviu Dragnea. Desemnarea lui drept candidat PNL la primăria Iași a provocat scandal în partid, iar șeful PNL Iași, Mihai Bodea, și-a dat demisia ”Un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în fața unui pesedist rapace, așa cum este Mihai Chirica. Această decizie este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL și o recunoaștere a competenței acestui partid și a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, și care ne acoperă cu un strat gros de rușine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesediști: amoralitatea, incompetența, abuzul și sfidarea”; spune Bodea într-o postare făcută sâmbătă seară pe pagina sa de Facebook.

La Constanța, susținerea lui Vergil Chiţac a fost una controversată, mai ales că a fost impusă de la București. A mai fost candidatul PNL la alegerile pentru primăria Constanta în 2016, dar a fost invins de candidatul PSD, Decebal Făgădau. În 2017, Chițac a contestat alegerile din filiala Constanța la Curtea de Arbitraj, ba chiar a demisionat din partid, spunând că ” Ii las să-și manifeste leadershipul și competența politică, dacă eu îi incurc, și vom discuta peste câțiva ani de zile dacă am fost de vină eu sau nu dupa rezultatele pe care le vom avea". Ulterior a revenit în PNL.

Ionel Palăr, candidatul PNL la CJ Bacău, a mai ocupat funcția, iar în 2008 a apărut pe lista România curată la secțiunea traseiști, deoarece a trecut de la Partidul Popular Român la PUR, apoi la PNL, partidul de la care a obtinut cele mai multe functii.

Nici la Ilfov lucrurile nu sunt calme, în locul lui Marian Petrache, la șefia Consiliului Județean, a fost propus Hubert Thuma, care a fost condamnat în 2014 la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, acesta neputând să candideze la parlamentatele din 2016.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG