Linkuri accesibilitate

Numiri făcute de USR PLUS la Garda de Mediu, Digitalizare și Cancelaria Premierului


România - Dacian Cioloș și Dan Barna
România - Dacian Cioloș și Dan Barna

USR PLUS a făcut miercuri noi numiri la Ministerul Educației, Garda de Mediu, la Cancelaria Prim-ministrului și în funcția de prefect al județului Buzău.

Consiliul Național al PLUS a discutat și validat, miercuri, 10 martie, următoarele propuneri de numiri din partea PLUS:

Tudor Oprea – subsecretar de stat pentru digitalizare, Ministerul Educației

A absolvit Facultatea de Psihologie în cadrul York University (Toronto, Canada) și un master în Sănătate Publică în cadrul Umea University (Suedia). A coordonat primul program public național de digitalizare a administrației publice (GovITHub), alături de 20 de bursieri, peste 300 de voluntari și 1700 de susținători, experți și entuziaști din domeniul IT&C. Începând din 2016, colaborează cu peste 50 dintre cele mai mari companii din industrie și cu startup-urile de succes din țară pentru introducerea subiectului Industry 4.0 pe agenda publică din România, în scopul creșterii nivelului de digitalizare a industriei. A coordonat mai multe proiecte naționale de creștere a ratei cunoștințelor digitale în rândul populației. Este președintele filialei PLUS Brașov, a contribuit la capitolul Digitalizare, Inovare și Tehnologii Noi din cadrul Programului Politic dezvoltat de CNPP și coordonează echipa PLUS Digital.

Mihail David – vicepreședinte, Garda de Mediu

A absolvit Facultatea de Istorie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În prezent, este director general adjunct la o firmă din domeniul transportului de marfă și logistică. Activează de 14 ani ca voluntar în mediul ONG, în cadrul unor proiecte sociale, culturale și de sănătate publică. În 2017, a devenit voluntar al Platformei România 100, fiind parte a echipelor-nucleu Economie și Antreprenoriat și Relații externe. La începutul anului 2018, a fondat prima Comunitate Locală din România, RO100 Alba Iulia, alături de încă nouă colegi. Este președintele filialei PLUS Alba și membru în Comisia Națională de Politici Publice, în cadrul echipei Economie și Antreprenoriat.

Sergiu Horia Hossu – Șef Cancelaria Prim-Ministrului

A absolvit Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și un master în Știința Mediului în cadrul aceleiași universități. În 2017, a absolvit cursurile MBA ale Universității Hull din Anglia, deținând o diplomă de Master of Business Administration. A activat în domeniul vânzărilor și are o experiență de peste 15 ani în funcții de conducere, coordonând echipe în companii cunoscute și apreciate în mediul de afaceri din Cluj-Napoca – AROBS, Rosal, Evozon. Este președintele filialei PLUS Cluj și a fost ales consilier local în Cluj-Napoca la alegerile din septembrie 2020.

Silviu Iordache – prefect, Buzău

A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale și un master în Managementul Proiectelor Internaționale în cadrul Academiei de Studii Economice București. A activat în mediul antreprenorial, dezvoltând afaceri în domeniul telecomunicațiilor și în cel al energiei regenerabile și dobândind astfel o experiență considerabilă în management și în relația cu autoritățile locale. A fost, de asemenea, consultant senior fonduri europene, ocupându-se cu elaborarea de proiecte și studii de fezabilitate pentru accesarea fondurilor nerambursabile cu finanțare europeană. În prezent, este director general al Panosol Power SRL, o firmă specializată în energie regenerabilă, pe care a înființat-o în 2012 printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Este membru al filialei PLUS Buzău.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG