Linkuri accesibilitate

O femeie din Caraș Severin, al 13-lea deces de coronavirus


Romania- generic Covid 19
Romania- generic Covid 19

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a revenit cu noi precizări privind femeia care a decedat miercuri din cauza infectării cu coronavirus. Astfel, Grupul de Comunicare Strategică transmite că persoana a avut istoric de călătorie, din Spania (Madrid), și s-a aflat în autoizolare la domiciliu din 20 martie a.c.

Femeia suferea de afecțiuni preexistente (diabet, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică).

Bilanțul deceselor ca urmare a infecțiilor cu coronavirus a ajuns la 13. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat decesul unei femei din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani transferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020.

Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv, o nouă dovadă a transmiterii comunitare în România a infecțiilor cu coroanvirus.

Este primul deces anunțat miercuri. Cu o zi înainte, autoritățile confirmase nu mai puțin de 8 decese, trei dintre ele la Suceava unde situația este dificilă după ce peste 70 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus.

Marți seară, 794 de persoane erau confirmate cu coronavirus, 79 de vindecați și 12 decedați. Dintre cei confirmați, 18 sunt internați la terapie intensivă.

Între timp, Klaus Iohannis a anunțat impunerea măsurii carantinei totale la nivel național.

Astfel, populația nu va mai putea părăsi locuințele decât pentru a cumpăra alimente sau medicamente, a se deplasa la locul de muncă sau pentru situații de urgență. Președintele a anunțat că se va apela la Armată pentru a suplimenta forțele Jandarmeriei și Poliției.

XS
SM
MD
LG